Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

Presentació

Des del començament de la seua activitat en el 2001, el Llevant Ensemble s'ha mostrar com un dels conjunts cambrístics valencians més inquiets. L'alt nivell tècnic, destacat a les successives crítiques periodístiques, es fon amb un esmerat esperit expressiu. A més, es conjumina amb una amatent fidelitat estilística, especialment amb les composicions del període Clàssic i Romàntic. Les seues interpretacions de compositors valencians han sigut especialment aclamades, tant en actuacions en directe com en intervencions en programes televisius de Canal 9.

L'esperit de recerca i innovació els emmenà en la temporada 2011-2012 a obrir nous espais i repertoris. La recerca de nous espectadors i espais -davant la més que patent crisi de públic que sofreix la música clàssica a tot arreu, com bé podem comprovar a casa nostra, i a la resta del món occidental mitjançant la lectura de crítics tan destacats com Alex Ross, Greg Sandow i Norman Lebrecht, entre altres- més la recerca de nous repertoris, que com deia Mozart per a les seues obres “agradara als entesos, però també als profans” marca a hores d'ara les prioritats. La col·laboració amb la resta de les arts, especialment les escèniques, també és un dels objectius. Llavors, podem marcar una sèrie de característiques dels nostres concerts/espectacles:

  • Eclecticisme: per què no barrejar una composició de B. Bartok amb un poema de Vicent Andrés Estellés.
  • Interdisciplinarietat: entre les nostres propostes podeu trobar concert/recitals de poesia, concert/conferències, concert/audiovisuals, etc.
  • Interacció amb el públic: la participació activa del públic, la comunicació directa durant els concerts i, no menys important, el contacte directe posterior al concert.

Amb aquests propòsits, hem realitzat dues temporades al Teatre del Raval (Gandia) des on hem estrenat diferents programes on hem posat en pràctica nous formats de concerts.