Sens dubte el micromecenatge està tenint èxit. Amb aquest s'obrin unes possibilitats, realment interessants, per a projectes que fins ara estaven fora de la subvenció oficial i del mercat de les grans companyies. A la comarca hem tingut exemples ben interessants i amb èxit, com per exemple la FIGA.
Però serveix en aquest moments el micromecenatge per a la música clàssica? Difícilment. Només cal escarbotar un poc a la plataforma Verkami per adonar-se. Podríem dir que no existeix la música clàssica a Verkami, i òbviament açò no és un tema d'aquesta plataforma de crowfundig o d'una altra. De fet, el projecte presentat per l'afamat compositor català Albert Guinovart va acabar sense èxit; el d'Opera Studio va acabar amb 0€ recaptats, i així d'altres. Només aquells projectes amb finalitats solidàries, com l'efectuat pel baríton Enric Martínez-Castignani en favor dels xiquets malalts de neuroblastoma, han aconseguit resultats positius. La música clàssica ella sols no és capaç. Del distanciament de la música clàssica de bona part de la societat ja n'hem parlat extensament en aquest blog. Com a resultat, iniciatives tan interessants com el micromecenatge no estan funcionant en el nostre àmbit. Una dificultat afegida als músics clàssics en aquests moments de reducció dràstica, per no dir eliminació, de la subvenció pública.
Esperem que amb esforç i imaginació aquesta situació es redrece, al menys aquesta és la nostra voluntat amb els nous formats de concerts que estem portant a terme.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada