Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dimecres, 29 d’agost del 2012

Iniciatives Culturals, Alverlamp i Pluja: els medicis del Llevant Ensemble

Durant la darrera temporada hem tingut la immensa sort de poder comptar amb l'ajut i recolzament de vàries empreses. Els nostres medicis. Han estat ací sense cap llei de mecenatge avantatjosa fiscalment, només per conviccions. Què seria si a més gaudírem d'un sistema de mecenatge decent?! Coses del País...
Iniciatives Culturals i Alverlamp, malgrat moure's en àmbits completament diferents, comparteixen una sèrie de característiques. Els gerents són gent jove, imaginativa, que s'alcen cada matí per a treballar i produir. Oh! sí, produir, això que fa un temps ningú recordava perquè els diners a cabassos es feien especulant. La recerca científica, tecnològica, artística o patrimonial, i les inquietuds en qualsevol d'aquests camps impregnen les activitats d'aquestes empreses. 
Què els fa donar suport a un grup de música clàssica? i més en aquests moments? conviccions. És això. Estar convençuts que l'art i els valors que l'impregnen són necessaris en aquesta societat. I no sols això, saber, conscients o inconscientment, que les seues activitats tenen un component creatiu que els acosta a l'activitat artística. Per tant, no els resulta estrany ni estrafolària la idea de lligar les seues empreses amb un grup de música.
Com tots, estem un poc tips d'escoltar allò de "emprenedors". Mireu, aquestos són joves emprenedors, i ni a un ni als altres mai els hem escoltat dir-ho. No ho necessiten. No els cal cap etiqueta. Ho demostren caminant, sense autoproclamar-se. Creen.
I de la gent de Pluja Teatre, què dir que no s'haja dit ja! Són magnífics. Gandia, i la resta de la Safor, haurien de estar ben desvanits de comptar amb una companyia de teatre com Pluja. Mai havíem rebut les atencions i el recolzament que hem rebut d'ells. S'estimen el teatre, la música, les arts, i és aquesta estima que traspua en cada centímetre del Teatre del Raval allò que el fa màgic, diferent, i no un lloc físic on es fa teatre o música. És una altra cosa. I ho és per aquesta gent que adoba l'espai del Raval d'estima per allò que fan i bonhomia.