Joan Fuster |
Per què hem decidit fer un programa sobre l'homenot de Sueca? és molt senzill, perquè va escriure molt i molt bé sobre la música, els músics, i en general sobre el fet musical! Com a lectors de l'obra fusteriana descobrir la seua vessant musical ens ha deixat perplexos. No cal anar amb hipocresies, ho desconeixíem. I creiem que podem ajudar a donar a conèixer aquesta vessant bastant desconeguda de l'assagista de Sueca. Per aconseguir aquest propòsit gaudirem de la col·laboració experta d'Isidre Crespo, gran coneixedor de l'obra i la persona de Fuster, i, sense dubte, qui més i millor coneix els escrits musicals.
Fuster tenia unes preferències musicals ben concretes, i un gust refinat. Basant-nos en els seues escrits hem fet una selecció d'obres d'allò que entrava dins les seues preferències.
El títol del concert/xarrada -FUSTERIADA- fa referència a les famoses Shubertiades. Vetllades musicals on una sèrie d'amics i amants de la música i les arts es reunien al voltant de Schubert i al seua música, deixant anar la conversa, la música... Plantegem aquesta vetllada del proper 9 de novembre en aquestos termes, nosaltres fem música i Isidre ens parlarà del Fuster melòman, però no amb un format estàtic. Us convidem a participar, a comentar, a debatre, refutar els plantejaments de Fuster, els nostres... deixar anar la conversa. Segurament és com li haguera agradat a Fuster, tan aficionat ell a les tertúlies. Sabem que es difícil trencar el gel, però sentiu-vos lliures de participar, de dissentir.
Com sempre al Teatre del Raval de Gandia, on ocorren en miracles.
Com sempre al Teatre del Raval de Gandia, on ocorren en miracles.
Per concloure. Fuster, en una carta a Raimon li deia que volia que el dia del seu traspàs, mentre el vetllaven i al funeral, sonara música de Mozart. Després d'escoltar aquesta música el comprenem perfectament.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada