Per si no ho teníem clar, ací un article de El País sobre la bombolla musical. Per descomptat, parla dels grans edificis i estructures de les grans capitals. Però i les ciutats menudes i els pobles? el mateix que diu l'article però molt més exagerat. En compte de "crear xarxes de cultura" i demanda d'aquesta i ja després l'adequació dels contenidors, s'han fet grans obres i després... no hi ha diners per a cultura. Perquè és qüestió de diners, no ens enganyem. Els professionals de la música cobrem exactament com ho fa un notari, un metge, un llanterner o un cuiner.
Infraestructures, com per exemple, la Casa de Cultura de Tavernes, amb tot el que costa de mantindre, no deuria tindre una programació molt més abundant, rica, una major inserció en la societat? i què dir del Monestir de Simat...? És la cultura, cul-tu-ra, allò que importa i no tant tindre un edifici millor que el del veí.
A la Valldigna (uns 20.000 habitants) tenim a Tavernes una magnífica Casa de la Cultura i el local de la banda (que és de la societat musical, cal recordar-ho); a Benifairó l'auditori, a Simat la Casa de Cultura més el monestir, amb diversos espais on organitzar actes: la nau de l'església, l'almàssera, la capella, llocs exteriors,... I la programació per a tant llocs? ridícula per a tal ventall de "contenidors" (vaja paraula lletja, per cert).
Una pregunta: es podria saber quin és el cost de manteniment, i closos salaris, de tots aquests edificis i les despeses en actuacions que es realitzen en ells al cap de l'any?
Una pregunta: es podria saber quin és el cost de manteniment, i closos salaris, de tots aquests edificis i les despeses en actuacions que es realitzen en ells al cap de l'any?
Ací teniu l'enllaç de l'article de El País, no deixeu de llegir els comentaris, alguns d'ells són ben interessants.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada