Un article publicat el divendres passat anava encapçalat per la següent frase: classical music is becoming the new pop. Que vindria a significar que la música clàssica esdevé el nou pop. Afirmació més que discutible. Però no queda mal per a provocar de bell antuvi i despertar la lectura de la resta del text.
Andrea Bocelli |
Lindsey Stirling |
Sembla que els resultats més encertats i interessants venen de gent del pop/rock que s'endinsa en el món de la clàssica, ho fan de forma eclèctica i des de diferents vessants. Chris Tile, del grup de folk Punch Brothers, s'atreveix amb les sonates del Bach, i amb el mateix grup interpreta un dels concerts de Brandenburg del cantor de Leipzig. Avís als dogmàtics! per l'amor de Déu no us altereu al escoltar el següent vídeo, que sabem que sou molt susceptibles.
I açò és el que fan des del folk.
Per a fer això es pressuposa una preparació tècnica i uns coneixements dins dels dos gèneres. És concretament ací on voldríem parar esment. Al nostre País els estudis musicals reglats estan dominats, quasi en règim d'exclusivitat, pels que ens dediquem a la clàssica. Només tenen també cabuda, i restringits a uns pocs centres, el jazz i la dolçaina. Per què la resta de músiques no estan presents? vostès no saben la resposta? nosaltres tampoc, a hores d'ara és senzillament un anacronisme. Òbviament això repercuteix en el nivell mitjà dels grups de pop/rock, hi hop, folk i en general de totes aquelles músiques apartades per un fatu elitisme caduc.
Noooo, no se'ns ha passat, no hem dit res de Luís Cobos, no cal fer sang.
Noooo, no se'ns ha passat, no hem dit res de Luís Cobos, no cal fer sang.
2 comentaris:
Joe Satriani o Stave Vai, guitaristes molt seguits pels heavies, s'han deleitat amb les dificultats tècniques de Bach, la 5ª de Beethoven o Paganini.
De Stave Vai ho sabíem, de Joe Satriani no. Per cert, que dos!
Publica un comentari a l'entrada