Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

divendres, 10 de febrer del 2012

Més sobre el Palau de les Arts

Hui la premsa ve ben farcida de notícies del Palau de les Arts. Segons s'informa hi ha un canvi de política de programació, s'inclouran la música pop, musicals, bandes, jazz, etc. Fa uns dies ja deiem que per a nosaltres no és un problema de gènere o estil musical, sinó de qualitat. No és comprensible que tinga accés un mal cantant, un mal director, o un mal músic clàssic en general i no Wynton Marsalis, per exemple. 
Però el que ens sorprèn són certes justificacions, que dites així, sense  més, semblen fins i tot assenyades, però si ho pensem un poc detingudament podem comprovar que són comentaris que expressen molt més d'allò que es pretén:
1ª "El pop también es música" H. Schmidt dixit. Ahh, què hi havien dubtes al respectes? és un nou descobriment en el món de l'estètica musical?
2ª "Las Arts no es solo para las élites" H. Schmidt dixit. Ahhh, el fet d'haver-ho de remarcar dóna fet de tot el contrari, per desgràcia. Queda clar que tot aquell qui compre una entrada pot anar, per descomptat que així és. Però ...
3ª L'accés de les bandes al Palau de les Arts. Nosaltres ens centrem en l'activitat professional de la música, concretament de la música clàssica. Però cal dir ben clar que si hi ha un tret distintiu, pel que fa a la música, a les comarques valencianes és l'impressionant entramat de societats musicals. Que el fet musical més important que es dóna a casa nostra no tinga accés a l'edifici més important dedicat a la música... no s'entén! a no ser que ens remetem al punt anterior, amb allò de les "elits".
5ª "Las puertas estan abiertas a todos los valenciano" H. Schmidt dixit. No coment.

"No es solo para la élites", segur?

http://www.levante-emv.com/cultura/2012/02/10/les-arts-cambia-rumbo/880176.html

http://www.lasprovincias.es/v/20120210/culturas/helga-schmidt-cambia-chip-20120210.html