Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dijous, 7 de març del 2013

Programes en cartell

Dediquem aquesta entrada a donar a conèixer els programes que mantenim en cartell per aquesta temporada. Tot aquell agent cultural, regidor, responsable institucional que estiga interessat en qualsevol d'ells que no dubte posar-se en contacte amb nosaltres.


ELS SONS DE LES MERAVELLES

El Llevant Ensemble, com no podia ser d'altra forma, també celebra l'Any Estellés, Com diem a les notes al programa

Amb els seus versos s'enrama la música amb eixa màgia que tan difícil ens és d'explicar. Què és allò que marida la paraula i la música? La concreció amb l'abstracció? Quin lligam oculte uneix un poema dedicat al pare amb una música de Hans Krasa? Filòsofs pitagòrics, racionalistes, hermenèutics, postmoderns, romàntics, mil·lenaris o actuals han cercat la resposta. Importa el per què, però ens encaterina el fet, la màgia, el fluir en el vent del temps les paraules entremaliades amb harmonies.
El recital/concert conclou amb poema inèdit d'Estellés que porta per títol “País Valencià”








FUSTERIADA

-->
Xarrada/concert monogràfic dedicat a Joan Fuster i la seua relació amb la música. El format no pretén ser una conferència farcida de música. La nostra intenció és a partir de les paraules d'Isidre Crespo sobre el pensament musical, tant estètic com social, de Fuster, obrir un debat al voltant. Fer d'una xarrada sobre Fuster una FUSTERIADA, en el sentit que li donem a les vetllades musicals organitzades per Schubert a la Viena del segle XIX, interactuant amb el públic assistent a mena de debat.









 ZAPPA

Concert dedicat al polifacètic músic nord-americà Frak Zappa. El Llevant Ensemble li ret així homenatge en el vintè aniversari de la seua mort. S'interpreten arranjament de la seua música rock, així com també composicions de música "clàssica" feta per Zappa, inclòs l'original quintet de vent que va escriure. Un concert que tractant-se de Zappa ha de ser estricte en la seua interpretació, però alhora desvergonyit, irònic, provocatiu, vantguardista. 










NINO ROTA PER AL CINEMA


Programa dedicat al compositor milanès Nino Rota, autor de bandes sonores inoblidables.
-->
Destaquen El Padrí, La Strada, 8 i mig, Amarcord, Casanova o El Gatopardo. Sovint la música per al cinema es vista per certs sectors com un subgènere, dit així de forma negativa. De tot hi ha. Però no hi ha dubte que la música de Rota trenca absolutament qualsevol plantejament dogmàtic en aquest sentit. No sols és música de gran qualitat, sinó que fàcilment podem escoltar en ella la tradició bel cantista italiana, música d'avant-guarda, música de caire popular, tot conjuminat per a formar un corpus d'obres excel·lents que deleixen a tota mena de públic. 







ENTARTETE MUSIK

 
-->
Música Degenerada (Entartete Musik) va ser l'etiqueta que el govern de l'Alemanya Nazi va aplicar durant els anys 30 i 40 del segle XX a determinades formes de música que considerava pernicioses o decadents. El Govern del Tercer Reich va considerar "degenerats" determinats tipus de música per diferents motius, en general, perquè s'oposaven als fonaments del règim en virtut del seu contingut o la filiació política o racial dels seus compositors i intèrprets. Això inclou les obres de compositors jueus, les que incloïen personatges jueus o d'origen africà , o els treballs de compositors considerats simpatitzants del marxisme.
-->
Per aquest concert presentem composicions de Paul Hindemith, Erwin Schulhoff, Daniel Belinfante, Pavel Haas, Ilse Weber i Kurt Weil. Així com també poemes de Paul Hindemith, Ilse Weber, Jaroslav Seiferd, Bertold Brecht i Erik Fried. Tots ells tenen en comú el haver patit la persecució nazi, tant de la seua obra com d'ells mateix. Menys Paul Hindemith i Kurt Weill la resta foren assassinats a les infames càmeres de gas del camp d'extermini d'Auswitz. Precisament aquestos compositors han sofert un oblid injust. El nostre propòsit principal és retre'ls homenatge i mostrar al públic una música meravellosa oblidada de forma ignominiosa i per raons bastant concretes.




A LA CARTA

 Un programa on el públic tria "a la carta" allò que vol escoltar.