Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

divendres, 27 de gener del 2012

Entartete Musik: Paul Hindemith


Paul Hindemith és un dels compositors més importants dels repudiats pels nazis. El rebuig fou per diverses raons: estètiques, polítiques i per estar casat amb una dona jueva. És, sens dubte, un dels compositors més importants del segle XX, amb una personalitat extravertida i d'un talent immens per a les arts, va escriure poemes (alguns d'ells els recitarem en el nostre proper concert del 24 de febrer al Teatre del Raval de Gandia) i gran dibuixant de caricatures. Entre els dibuixos més coneguts estan els que realitzà a la seua dona per les parets, els tapets de les taules, les cadires i altres llocs de sa casa.
Un primer vídeo amb la sonata per a trompeta i piano amb el gran Wynton Marsalis.


Un dibuixos de Hindemith






I un darrer vídeo amb la Metamorfosi Simfònica, en aquest cas amb un registrament històric. El director és Rafael Kubelik, qui després de fugir de Txecoslovàquia en la primavera del 68, va ser contractat a Chicago, on poc després va ser acomiadat per "actituds excessivament democràtiques", que coses!