Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dilluns, 1 d’abril del 2013

Zappa a Tavernes

El nostre primer concert amb el programa dedicat a la música de Frank Zappa serà el proper dia 14 a les 20'00h a Tavernes. Amb aquest programa volem homenatjar a aquest gran compositor en el vint aniversari de la seua prematura mort.
Músic de rock, compositor de música clàssica, músic de Jazz, director de cine, guionista de cine, publicista, activista pels drets socials, candidat a president dels EUA, ... Per a molts Zappa s'ha convertit en una icona de la cultura nord-americana de la segona meitat del segle XX. Sense dubte és un personatge polièdric, de gran intel·ligència, atípic en l'àmbit del rock i més encara en el de la música clàssica. 
Apartat dels grans mitjans de comunicació, i tanmateix, després de vint anys del seu traspàs, la seua música segueix fresca i el seu pensament crític completament vigent per als temps que vivim.
Al concert oferirem un tast de la seua producció, tant de música clàssica com de música rock. Parlarem de molts aspectes de la seua música, del seu activisme social -que diria ara!-, però també del Zappa fill d'un científic sicilià emigrat als EUA, del xiquet que volia conèixer a Edgar Varese, de l'adolescent que feia composicions serials, de la seua intransigència vers les drogues i l'alcohol, del pare de quatre fills que vint anys després quan parlen del pare no poden reprimir les llàgrimes o del seu gran i àcid sentit de l'humor. També dels atacs que va patir de la caverna mediàtica i política de la dreta casposa nord-americana, i com es plantà fins i tot al senat dels Estats Units per fer-los front, sense por i sense ambigüitats. 
Per si algú s'ho pregunta. Per a nosaltres no és cap problema tocar cançons de música rock, perquè no és qüestió d'estil o gènere és qüestió de qualitat. La música de Zappa s'adapta a qualsevol tipus de formació i a qualsevol estil. Ací teniu unes mostres.
Peaches en Regalia del disc Hot Rats, una composició instrumental d'un dels primers disc de Zappa



La mateixa peça interpretat per un quintet de vent.



Peaches in Regalia interpretat per una orquestra simfònica.


 Uncle Meat interpretat per l'ensemble de música de cambra Omnibus.



O més sorprenent encara, un grup de música barroca interpretant Zappa, concretament la cançó Sofa.



 
Us esperem a la Casa de la Cultura el diumenge 14 a les 19'30h. Ah! entre les cançons que interpretarem n'hem traduïda al valencià una de ben interessant, perquè per aquesta ocasió també hi ha cantant en el grup.

6 comentaris:

TdlH ha dit...

Molt!

Unknown ha dit...

I al "tanto" que n'hem traduïda una al valencià.

TdlH ha dit...

Que no s'entere la viuda, qu'es coneix que li pega tort això de trauduir-les...

Unknown ha dit...

Però una cosa és que ho faça una "estrella del mundo mundial" i una altra cosa que ho facen uns pobres valencians. De totes formes, ens hem posat amb contacte amb les filles i no hi ha problema, sobretot perquè a més de les cançons rock toquem algunes obres de "música clàssica" de Zappa, i això els agrada bastant. Però per si de cas els hem dit que "we are "not" in it for de money", que ho fem com a homenatge a Frank.

Joan MF ha dit...

Anims nois!! Enhorabona per la iniciativa!!

Unknown ha dit...

Gràcies!