Durant la visita de la consellera Lola Johnson al Consell Valencià de Cultura, entre altres arguments que esgrimiren els membres per demostrar l'important paper de la cultura en la nostra societat, destacà una afirmació de Ricardo Bellveser, director de la Institució Alfons el Magnànim. Segons aquest, al nostre àmbit autonòmic la cultura suposa el 4% del PIB, el mateix que l'agricultura! Ja sabíem que a nivell estatal la cultura suposa el 3%, així apareixia no fa molt a El País. El que més ens ha sorprés és que és el mateix tant per cent que el de l'agricultura. Si les dades són exacte podem dir ben tranquil·lament que mira que som productius! Si comparem la quantitat de gent que es dedica a l'agricultura, la quantitat de terreny que es dedica, les infraestructures, les ajudes que venen des de diversos nivells des de l'autonòmic fins l'europeu, etc. i ho comparem amb el que es dedica a la cultura, supose que l'índex de productivitat de la cultura deu ser exageradament superior. Si és així, encara s'entén menys les retallades en la cultura i el tractament que rep aquesta per part de les autoritats.
Time for three in Brahms
Fa 5 hores
3 comentaris:
Bon dia amic,
No veig molt apropiada la comparació entre cultura i agricultura, ja que estem tractant dos temes molt diferents i ambdós estan seguint molt desprestigiats i abandonats pel govern Valencià, estatal i europeu. Hi hauria que mirar ben be i analitzar els altres camps que formen el 92% restant al PIB. Pel que fa a les infraestructures i ajudes que comentes que te l'agricultura, sols cal vore la situació precària de la majoria d'agricultors que han d'abandonar el seu ofici i les terres perquè el balanç econòmic és negatiu i perden diners envers de guanyar. Les ajudes se les queden els grans comerços i terratinents que cada vegada enriqueixen més la seua panxa plena de diners. Fent el símil en el món de la música, tots els que ens movem en aquest món sabem quins grups, orquestres, músics mediàtics, etc. s'emporten tot el pastís mentre milers de companys de la terra estan sense feina o malvivint "prostituint-se musicalment parlant". El tema de les infraestructures, en la agricualtura valenciana es destinen 0 euros per al llaurador normal, mentre els grans productors acaparen tot, al igual que tot el que hem gastat en el majestuós "palau de les arts"i "torres de la música", que tantes despeses ens ocasiona, mentre els alumnes de moltes escoles i conservatoris continuen en barracons. El problema és el tipus de política elitista de que la cultura i agricultura solament són rentables per als que més tenen.
Solament és una opinió , però es que hem pareix desafortunat el clavar-se en un camp com és l'agricultura que està patint en esta època tant com la cultura, degut a despeses innecessaris del govern i grans events.Parle desde la visió d'una familia de llauradors i músics.
Enhorabona pel blog!
Tota la raó! la comparació la feia Ricardo Bellveser, nosaltres l'hem recollida i segurament ho havíem d'haver tractat des d'un altre punt de vista. Com bé dius, ben malament ho estan passant els llauradors, ho veiem a tot hora, vivim en pobles on la majoria treballa al camp.
Moltes gràcies per l'encertat comentari.
Estic totalment d'acord en vosaltres! Sí, suposava que havia estat recollit directament de l'estudi. Però es que de vegades ens fan vore estos governants que lo millor son els grans events i que som una comunitat de moda. Però la realitat als pobles són cada vegada menys cultura, menys agricultura, menys industria i perdre les nostres costums i llengua. O canvia açò o intentaran que acabem tots sense feina i mirant Canal 9 per a fer-nos vore que va tot be!
Salutacions i gràcies pel blog
Publica un comentari a l'entrada