Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

divendres, 4 de novembre del 2011

L'òpera Don Pasquale a Gandia

No ens havíem oblidat! volíem dedicar-li al Don Pasquale que es farà Gandia una entrada. La representació serà el proper dia 19, dissabte, a les 20'00h al Teatre Serrano.
El nostre àmbit no és el de l'òpera, i en un principi ens volíem centrar únicament en la música de cambra. Però com les notícies sobre música professional no abunden, hem decidit incloure aquesta notícia, bona notícia, per cert. L'òpera representada serà Don Pasquale, de Gaetano Donizetti, serà a càrrec de la Compañia Lírica i l'Orquestra Martí i Soler de l'empresa madrilenya Omis
Fa una setmana Joan Muñoz, de Pluja Teatre, en un debat a Telesafor, comentava que tornarà ha ser habitual que les companyies de Madrid i Barcelona tornen a fer allò que deien "ir a provincias". Doncs en la música ja hem aplegat. És així, entre altres raons, per la manca d'un teixit econòmic al voltant de la música a València que propicie el desenvolupament empresarial d'empreses com Omis o la de Carmen Picanyol de Barcelona, citem només dues empreses, concretament amb les quals es treballa a Gandia. Sense aquest tipus d'empreses, o una companyia pública, és impossible portar a terme produccions tan costoses com l'òpera.
Volem des d'ací animar al públic a anar a la representació. Si els agrada, mel! i si no, us assegurem que no serà ni per la música ni pel llibret.