Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

divendres, 4 de novembre del 2011

No ens ho creiem

Greg Sandow, en un dels seus  darrers comentaris  deia que un dels problemes és que "no ens creiem que podem fer-ho". No ens hem de resignar a un auditori amb una mitjana d'edat elevada, amb un perfil social concret, amb una educació concreta,... A la gent li agrada la música, gaudeix de la música, escolta música, però no en els contextos de les sales de concerts. Al darrer concert a Oliva, vàrem aconseguir que un reduït nombre de joves que mai havia anat a un concert de música clàssica anara. Tenien una imatge distorsionada, ho relacionaven amb un sector de la societat que té poc a veure amb ells, i amb una actitud i  un ambient que no és "el seu". Efectivament així és. Però després del concert veiérem a aquests joves intercanviar opinions amb altres espectadors, aquestos podien ser ben bé els seus avis. I allí estaven enraonats. Havien tombat els murs.
Sabem que hem fet uns nous espectadors, res més plaent. La tasca és complicada, i sense l'ajut de les institucions, de les quals en aquests moments és difícil esperar gran cosa, encara més. Però persevarem, no ho dubteu.