Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

divendres, 23 de setembre del 2011

Concert "protesta" orquestra Extremadura

Els músics de l'orquestra d'Extremadura oferiren ahir un concert on llegiren un manifest. Convidaren als diferents grups polítics i les entrades s'exhauriren. En un principi un èxit la convocatòria. Esperem que aquesta mena d'actuacions faça pensar als responsables polítics, però per desgràcia som escèptics.
Des de la nostra posició volem expressar la nostra solidaritat, i també una reflexió.
Creiem que queda clar que les orquestres que començaran a tancar portes, o al menys a reduir significament el nombre de membres o el jornal d'aquests, seran aquelles en què el règim laboral dels músics és temporal i/o desprotegit. La raó, com tots esteu pensant, és ben fàcil d'adivinar: és molt senzill i barat acomiadar-los. 
L'endèmica manca d'unió "general" dels músics, el poc o gens compromís ètic "general" amb l'ofici, i diguem-ho clar, en moltes ocasions la deslleialtat entre nosaltres mateix ens aboca a una situació de feblesa. No podem anar tots a una, perquè des d'un principi no s'ha anat, i ara és complicat. I a més tenim una estratificació "social" entre els músics que encara complica més les relacions i les mostres "serioses i atrevides" de solidaritat.
Quines orquestres són intocables? al menys en l'amenaça de tancament? Aquelles que estan inserides en la societat que les envolta. Són orquestres o institucions on la societat s'identifica. Un exemple, algú veu tancant el Liceu? No, per què? perquè per als barcelonins seria el mateix que per als valencians tombar el Miquelet de la Seu. Una altra cosa són reduccions de salari, etc. Però tancar?! d'això res. Cal que reflexionem, els polítics no ho van a fer en la forma que nosaltres esperem, i a més part del problema resideix també en nosaltres.   

1 comentaris:

Martí ha dit...

Moltes gracies per difondre les noticies que ens están afectant i per tot el vostre arropament.
Ahir va ser un concert molt emocionant on vam poder vore el recolçament de tots els nostres abonats i la gran majoría de la societat. Va ser un concert inolvidable.
Ara hem de seguir lluitant per a que els nostres representants polítics vegen que si que mereix la pena que la OEX es mantinga i puga funcionar de la manera que ho fet durant estos últims 11 anys.
Esperem que tot vaja be.

Aprofite per a pegar l´enllac del blog on es pot donar suport a la OEX:

http://apoyoalaoex.wordpress.com/

Una forta abraçada companys!!!